Butikkens Historie

Butikkens historie

1988

Den 8. december 1988 åbnede jeg (Lene Speich) butikken Speich Design på

Lokalstationen på Toftebæksvej i Lyngby.

Butikken var en lille kreativ butik med japansk porcelæn, hjemmesyet børnetøj, striktrøjer og lidt patchwork. To reoler med patchworkstof var alt, hvad der var plads til i den lille butik.

Det viste sig hurtigt, at det var stof og mønstre, der var interesse for, så ret hurtigt ændrede butikken sig til at blive en ren patchworkbutik. Efter 2 år var pladsen blevet for trang og butikken flyttede til Ulrikkenborg Plads i Lyngby.

1992

Skønt med mere plads både inde og ude. Der blev hurtigt indrettet kursuslokale i underetagen, og butikken havde nu plads til dobbelt så mange stoffer, bøger og tilbehør.

Kursuslokalet blev dog hurtigt for lille, så vi måtte leje lokaler tæt på butikken.

Det var en tid, hvor butikken voksede hurtigt. Der kom ansatte til og butikken begyndte at komme i Femina, Hendes Verden m.m.

1995

En oktoberdag i 1994 kom Fru Hurup forbi butikken for at spørge, om jeg ville rykke over i Likørstræde og dele lejemål med hende. Vores to butikker ville passe sammen i det hyggelige hus. Det var et stort skridt at tage. Men selvfølgelig måtte jeg sige ja, det skulle afprøves. Butikken blev sat i stand. Loftet blev bygget om til undervisningslokale og i januar 1995 åbnede Speich Design i Likørstræde 5.

2011

Bente Speich (min søster) køber sig ind i butikken som halvpart. Vi er nu to om butikken og Bente får hurtigt sat styr på alt det, jeg ikke er så god til. Nyhedsbrevene kommer til. Hjemmesiden bliver opgraderet. Kurserne bliver sat i system. Mere personale og flere lærere bliver ansat. Og nu nyder vi beliggenheden midt i Lyngby.

2018

Så blev den hyggelige og charmerende butik i Lyngby for lille. Efter lang tids søgen fandt vi endelig et lejemål, der passede lige til os. Det var den følelse vi havde, da vi så lejemålet første gang! “Her er VORES butik”. I oktober flyttede vi så til Bymidten i Værløse, og vi har ikke fortrudt. Vi er så glade og tilfredse. Butikken er blevet, lige som vi havde ønsket og håbet. Her er meget mere plads, højt til loftet, lyst og dejligt, bedre kursuslokale og her er masser af p-plader – det var et stort problem i Lyngby. Butikken ligger meget tæt på Værløse station.